Czasami lubię sobie poszaleć w kuchni i pół dnia robić lasagne albo sushi. Jednak na co dzień jestem kulinarnym leniem i cenię sobie proste szybkie przepisy. Szczerze mówiąc jak pierwszy raz zobaczyłam ten przepis w diecie, to się popukałam w czoło, bo nie wierzyłam, że to połączenie może być smaczne. A okazało się tak pyszne, że na stałe weszło do naszego jadłospisu.
Ta sałatka łączy wszystkie moje ulubione cechy: zdrowo, tanio, smacznie i szybko. Jest po prostu idealna!
Na solidne dwie porcje potrzebujemy:
- 100 g kaszy (ja używam orkiszowej)
- jeden spory pomidor
- pół pęczka natki pietruszki
- 100 g mozzarelli
Czas przygotowania praktycznie zamyka się w czasie gotowania kaszy. Pomidora ciachamy w ćwiartkę, natkę szatkujemy, a mozzarellę tarkujemy na grubych oczkach. Kaszę odcedzamy i wszystko ze sobą mieszamy na ciepło.
Jak lubimy jeść ładne potrawy, to możemy zostawić trochę sera i natki, żeby sobie posypać po wierzchu.
Smacznego!